Oamenii fac bani din motive nepotrivite.

Un simplu punct personal de vedere. Interacționând de-a lungul timpului cu persoane din mai toate clasele sociale, am ajuns la concluzia că oamenii vor să facă sau fac deja bani din motivele greșite. Cel puțin din punctul meu de vedere și la cum aș defini eu fericirea. Pentru că, în fond, acesta ar trebui să fie scopul final. Sau.. nu?Am auzit des zicala cum că banii n-ar aduce fericirea. Acum știu de ce. Pentru că sunt făcuți din motivele nepotrivite.

Cu banii necesari poți fi cu sănătatea pusă la punct, poți avea casa mult visată pentru tine și familia ta, poți călători în locuri minunate, îi poți surprinde pe cei dragi ție, poți aduce speranță și zâmbete calde celor fără posibilități financiare, poți dona nevoiașilor, poți avea siguranța zilei de mâine și poți fi fericit azi. Și-atunci de unde atâta nefericire adusă de o situație financiară bună?! Ah. Pentru că oamenii când ajung acolo, uită să mai trăiască pentru ei, ci pentru alții, prin ochii celor din jur, prin prisma ego-ului, din dorința de a manifesta superioritate, înlocuiesc fericirea cu dorința de a deține puterea.

„You need power only when you want to do something harmful, otherwise love is enough to get everything done.” – Charlie Chaplin

N-am spus că este ușor să-ți menții echilibrul atunci când ajungi să ai în viață tot ce n-ai avut, tot ce nici n-ai fi îndrăznit să visezi. Tentația este mereu mare. De aceea s-a mai dat și zvonul în cartier că banul schimbă omul. Atunci când ai mingea la tine în teren, când ai în final un cuvânt de spus și deciziile sunt la tine, acest lucru hrănește ego-ul ca rozătoarele pe șoimi. Brusc totul se rezumă la nivel, la putere, la superioritate, aroganță și, bineînțeles, la cum te privesc cei din jur, la părerea lor despre tine. Și-atunci tre’ să faci ceva să impresionezi și să iei ochii constant. Să-ți cumperi lucruri de care n-ai nevoie, să te înconjori de oameni care nu-ți plac și care nu te plac, să ai o atitudine și o postură deloc confortabilă ție, totul de dragul aparențelor.

Pe zi ce trece uiți de tine tot mai mult. Pe zi ce trece trăiești pentru cum te văd cei din jur, și uiți să trăiești pentru tine și pentru ce te face fericit, că deh.. ai o reputație de protejat.Ia vez’ și-un exemplu. Cu cifre și tot tacâmul. Unul din sutele pe care aș putea să vi le dau. Vorbesc din prisma femeilor, pentru că asta sunt și empatizez mai ușor din unghiul acesta. Dar și la bărbați e același circ. Eu personal n-as da 2000-3000 de euro pentru o.. geantă, de exemplu. N-aș face-o, n-am facut-o și nici nu o voi face. De ce aș face-o?! Să am aceeași geantă Louis Vuitton pe care o au toate? Bă da’ toate. Da, aceea maro închis cu mulți LV, LV, LV pe ea și ceva flori cu maro deschis și care nu mai contează dacă e originală sau făcătură. Important e să fie, să SĂ vadă valorea. Și vrei să ți-o spun cu voce tare? E urâtă! There, I said it. Dar o porți ca să vadă dușmanii că ai valorea.. cel puțin cât a poșetei. Și nu-mi veni cu bullshit-ul calității și rezistenței în timp. Pot să-ți recomand ‘enșpe mii de alte brand-uri. Unde cu maxim 500 de euro îți poți lua una pe care să o porți 7 vieți. Sau.. aaaaah 2-3 luni, pentru că te plictisești de ea, pentru că… femeie. O geantă care chiar să-ți și PLACĂ, șii ce zic? Și ști ce-aș face eu? Cu restul de 2000 m-aș duce în Egipt cu prietenele mele, că tot mi-am dorit dintotdeauna să ajung și-acolo.

Cu geanta mea preferată dă la Guess. Și ghici ce? Îmi mai iau încă o geantă și d-acolo. Nu, dragelor, nu geanta vă dă valorea. Dacă pleci de la premisa asta, ai principiile tot ieftine. Valoare prinzi daca investesti in experiențe care-ți îmbogățesc cultura, cunoștințele sufletul, mintea și cutia cu amintiri. Investitia în tine sau în ce-ți face plăcere să faci, în ce te ajută la dezvoltarea și evoluția ta ca om.Dar și la bărbați e același circ. Nu e trist ca seară de seară să-ți umpli masa de necunoscute care nu-ți împlinesc sufletul cu nimic? Ia-ți una, iubește-o tare de tot, luați-vă Moet-ul cu tot cu pahare și mergeți pe plajă. Dansați sau ceva. Faceți un foc de tabără și vorbiți despre ce vreți voi. Nu ar fi plăcut să vorbiți într-un loc în care chiar să vă auziți și fără să urlați efectiv unul în urechea celuilalt pentru că Hussain Al Jassmi eclipseaza toată conversația cu Boshret Kheir. Așa nu mai e nici ea crispată că o dor picioarele de la tocuri și că face riduri și cearcăne de la nopțile pierdute, nici tu nu tre’ să porți conversații inutile și să plătești consumația întregului club că poate, poate iei și tu ceva cu craci lungi acasă.Să fii un om simplu și să ai o avere în spate? Să nu fii îngropat în branduri în favoarea unor călătorii? Să renunți la lucruri materiale care țin câteva luni și de care vei uita la fel de repede în favoarea unor experiențe pe care nu le vei uita niciodată? Șă renunți la lucrurile cu care vrei să demonstrezi altora că ești bogat pentru experiențe care te imbogățesc cu adevărat? Oamenii aleg ca atunci când se îmbogățesc în exterior să sărăcească în interior. Le poți avea pe amandouă? Bineînțeles. Doar gândește-te cum ar fi și alege altfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *